KAHVALTI TABAĞI : YUMURTA,PEYNİR,ZEYTİN,REÇEL/BAL,TEREYAĞI,MEVSİM SEBZESİ K.Z.Ç SİMİT:KAŞARLI-ZEYTİN EZMELİ-ÇİKOLATALI SİMİT
Menü Nedir
Besin öğesi ihtiyaçlarına göre, türleri ve miktarları esas alınarak ve farklı öğünlere ayrılarak, sofraya getirilecek besinlerin listelenmesine menü denir. Vücudumuzdaki sistem ve dokuların sağlıklı ve düzenli işleyebilmesi için ihtiyaç duyulan besin unsurları, protein, karbonhidrat, yağ, vitaminler, madensel maddeler ve suyun belirli miktarlarda ve en fazla özenle hazırlanmış yemekler bile, gelişigüzel zamanlarda, çeşit ve oranlarına dikkat edilmeksizin, yeterli miktarlardan fazla alınırsa, vücuda istenilen yaran sağlamaz. Bu bakımdan, beslenme ilkeleri, yalnızca, besinleri tanımak ve yiyecek hazırlamada çeşitli kuramsal bilgileri edinmek değil, bu bilgilerin en iyi şekilde uygulanmasını ve yiyecek maddelerinden en iyi şekilde yararlanmabilincine sahip olunmasını gerektirmektedir. Bu nedenle, değişik yiyecek maddelerinin içerdikleri besin unsurlarına ve vücudun günlük ihtiyacına göre, yeterli miktarları ve birbirini tamamlayacak şekilde düzenlenen çeşitleri gözönünde bulundurarak, "yemek listesi" ve "yemek zamanının tespit edilmesine" aynı oranda önem verilmelidir.
Yorumlar
Yorum Gönder